Stena Line flyttar tillbaka

Lokalt. Stena Line återskapar den klassiska färjelinjen Halmstad-Grenå. Bolaget HallandsHamnar skickade ut ett nyhetsbrev den 16 juli där de berättar om orsakerna till flytten och planeringen med den nya färjelinjen.

Trävaror i Varbergs hamn.

Kontraktet mellan HallandsHamnar och Stena Line undertecknades den 13 juli. Michaela Waltersson, ordförande för HallandsHamnar Halmstad, förklarar att avtalet främst syftar till att uppfylla industrins transportbehov men också som ett led i att utveckla turistnäringen. Bolaget är glada över att ett långsiktigt avtal är undertecknat.

Även Stena Line är positiva till framtiden för linjen mellan Halmstad och Grenå. Tony Michaelsen, linjechefen för Region Danmark, menar att framtidens fraktverksamhet följer marknaden och kundernas önskemål. Han tror på att utveckla den svensk-danska turismen ytterligare.

Varbergs kommun tänker utveckla stadsdelen Västerport där båtarna går i hamn idag. Rederiet skulle därför få bekosta den nya terminalen. Halmstads lokalpolitiker var däremot beredda att satsa 126 miljoner kronor på bygget av Stena Lines nya Danmarksterminal. Anledningen till satsningen är att man vill knyta samman Halland och Danmark, öka turismen och bidra med arbetstillfällen.

I nyhetsbrevet står det att byggandet av den nya färjeterminalen börjar i slutet på detta år. Björn Alvengrip,VD för HallandsHamnar, räknar med att den ska vara redo för trafik under slutet av 2019.

Björn Alvengrip VD för HallandsHamnar.

Text: JENNA WESTERMARK

Bild: TIMBERBRIDGE/MIKAEL PILSTRAND, CREATIVE COMMON

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *